Naša škola - eTwinning škola!

Naša škola postala je ponosni nositelj titule eTwinning škole za 2021. i 2022. godinu. Zahvaljujući brojnim projektima u kojima učitelji i učenici naše škole surađuju na eTwinning portalu, nacionalnim i EU oznakama kvalitete projekata, stručnim usavršavanjima putem portala i u organizaciji Agencije za mobilnosti i programe EU, ostvarili smo prve uvjete za prijavu škole na natječaj za eTwinning školu. Osim gore navedenih uvjeta, posebnu pažnju potrebno je bilo posvetiti sigurnosti na internetu i promociji projekata u zajednici, što smo također uspješno odradili, te dobili pozivnicu da se možemo prijaviti za eTwinning školu. Vijest o ulasku u zajednicu eTwinning škola primili smo u ožujku 2021. godine, a plaketu, promotivne materijale i zastavu eTwinning škole u listopadu ove godine.

Nagrađene škole pioniri su i prepoznati predvodnici u područjima kao što su: digitalna praksa, praksa eSigurnosti, inovativni i kreativni pristupi pedagogiji, promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja i promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima. Ovo nije priznanje samo za osobni uspjeh pojedinačnih učitelja, već i za sjajno postignuće cijelog tima za eTwinning u školama.

Procjenu i izbor eTwinning škola vrši Nacionalna služba za podršku/Agencije za podršku partnerima. Naša škola jedna je od 93 odgojno-obrazovne ustanove na području Republike Hrvatske koja ponosno nosi ovu titulu za 2021. i 2022. godinu.

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+. Portal www.eTwinning.net namijenjen je međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

U našoj škole trenutno se provodi 17 različitih projekata na eTwinning portalu, a do sada su uspješno provedena 32 projekta.

Čestitamo svim učiteljima i učenicima koji su aktivni na eTwinning portalu i zaslužni za ovu prestižnu nagradu.

 

Koordinatorica projekata škole, učiteljica Sanja Puškarić Delač

Dokumenti za preuzimanje

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaViber slika 2021-12-19 15-57-42-826
Osnovna škola dr. Jure TurićaViber slika 2021-12-19 15-57-43-683
  Projekti - Sve