Vjeronaučna olimpijada u našoj školi

Nakon vjeronaučne olimpijade održane na školskoj razini 16. veljače ove godine, u utorak 23. ožujka održana je vjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupije na biskupijskoj razini. Tema olimpijade bila je „Biblija – pisana Božja riječ“. Natjecanje je zbog epidemiološke situacije provedeno u matičnim školama ekipa koje su se natjecale i u drukčijem obliku nego što je to bilo prijašnjih godina. Naime, natjecanje se sastojalo samo od pisanog testa kojim se moglo osvojiti najviše 100 bodova. Izostali su tradicionalna tombola i kviz Milijunak. Rješavanje testova u matičnim školama ekipa pratila su Povjerenstva za praćenja imenovana od ravnatelja škola. Na biskupijskom natjecanju ove godine sudjelovalo je 5 ekipa iz srednjih škola i 14 ekipa iz osnovnih škola.

Riješeni testovi i evidencijski listići skenirani su i poslani elektroničkom i zemaljskom poštom u Katehetski ured. U ponedjeljak, 29. ožujka, uz poštivanje epidemioloških mjera dvadesetak članova Biskupijskog povjerenstva i vjeroučitelja na čelu s predstojnikom Katehetskog ureda mons. Marinkom Miličevićem, tajnicom s. Robertinom Medven te predsjednikom povjerenstva i članom Državnog povjerenstva za natjecanje Franjom Puškarićem okupilo se na ispravljanju testova u Gospiću. Škola domaćin ovog susreta bila je naša Osnovna škola dr. Jure Turića Gospić. Na početku sve prisutne pozdravili su mons. Miličević i ravnatelj škole Ivica Radošević. Na temelju rezultata natjecanja konačni pobjednik u kategoriji osnovnih škola je Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica s mentoricom Draženom Rubčić. Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac s mentoricom Tinom Košćak, a treće mjesto Prva osnovna škola Ogulin s mentoricom Ivonom Rendulić. U kategoriji srednjih škola prvo mjesto pripalo je Srednjoj školi Plitvička Jezera Korenica s mentorom Antom Božićem. Drugo mjesto osvojila je Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin s mentoricom Anom Stipetić, a treće Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića Senj s mentoricom Anom Tomljanović. Ekipa iz naše osnovne škole u sastavu: Željka Pavelić, Marta Šulentić, Igor Jelinić i Jakov Mataija s mentoricom Jelenom Majer osvojila je dvanaesto mjesto. Svim ekipama i mentorima nagrade će biti uručene naknadno. Pobjedničke ekipe upućuju se na državno natjecanje koje će se održati u njihovim matičnim školama 12. svibnja 2021. godine.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji susreta, članovima Povjerenstva za praćenje natjecanja, natjecateljima i mentorici na odvažnosti, trudu i sudjelovanju u natjecanju.

Vjeroučitelj Franje Puškarić

Dokumenti za preuzimanje

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure Turića1
Osnovna škola dr. Jure Turića2
Osnovna škola dr. Jure Turića3
Osnovna škola dr. Jure Turića4
  Novosti - Sve