Uspješno počela nastavna godina 2022./23.

Svečano i s ništa manje znatiželje i nestrpljenja započela je nova nastavna godina. Žamor je odjekivao školskim dvorištem i hodnicima, a učenici su veselo i hrabro koračali u svoje učionice ususret novim izazovima i zajedničkim druženjima.

Učenici drugih, trećih, četvrtih, šestih, sedmih i osmih  razreda okupili su se u 8.00 sati u svojim učionicama i nakon ljetnih praznika, puni snage i želje za novim znanjima, susreli se sa svojim razrednicima. Na stolovima su ih čekali udžbenički kompleti za polazeće razrede. Učenici petih razreda okupili su se u školskome holu te upoznavši svoje razrednike i saznavši u koje su odjeljenje raspoređeni, uputili su se također prema svojim matičnim razredima po svoje školske udžbeničke komplete.

Posebno svečano i radosno bilo je u 10.00 sati, kada su naši najmiliji i najmlađi učenici došli u školski hol. Oni će danas po prvi put započeti svoje školovanje. Njih 91. U matičnu školu upisana su 83 prvašića te u područne škole njih 8. Veselje i radost nisu skrivali ni učenici, njihovi roditelji kao ni učitelji.  Prvašići su se,  uz pratnju roditelja, okupili u  školi gdje su im riječi dobrodošlice uputili ravnatelj Ivica Radošević i njihove učiteljice. Priređen im je i kratki program dobrodošlice. Nakon toga je svaka grupa prvašića, sa svojom učiteljicom, otišla u učionicu. Prvašiće su u učionicama dočekali udžbenički kompleti i prigodni pokloni. Poklone je osigurala udruga Društvo „Naša djeca“ grada Gospića kroz projekt „Gospić u očima djece.“ Projekt je financiran od strane Grada Gospića, a dio materijala Udruga je osigurala od donatora RK Gospić.

Našim dragim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole od srca želimo sretnu i uspješnu novu nastavnu godinu!

Novinarska grupa

Učitelj Tomislav Vukelić

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 5935
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 5940
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 5958
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 5941
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 5926
  Novosti - Sve