Projekt ”U zagrljaju zdrave prehrane 7”

I ove godine u OŠ dr. Jure Turića provodi se projekt „U zagrljaju zdrave prehrane 7“ kojim se osigurava besplatna prehrana za 163 učenika. U sklopu projekta besplatnu prehranu imaju svi učenici u područnim školama (Bilaj, Smiljan, Brušane, Lički Novi), kao i 16 učenika iz Ukrajine. 

Grad Gospić, kao nositelj projekta, prijavio se na Poziv “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022.-2023.”“, raspisan od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a koji je usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama.

Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju kvalitete života, smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti za 273 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja Gospića kroz osiguravanje besplatne prehrane u školama, a ukupna vrijednost projekta iznosi 282.235,59 kuna i u cijelosti se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD-a).

Uz Osnovnu školu dr. Jure Turića, partneri u projektu su i Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovna škola dr. Ante Starčević Pazarište Klanac.

Ravnatelj

Ivica Radošević 

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaPrehrana
  Novosti - Sve