Učenik petog razreda Nikola Ivšinović pozvan na Državna natjecanja iz matematike i informatike

Kao i svake godine, učenici OŠ dr. Jure Turića sudjeluju na brojnim natjecanjima koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje. Postižu zavidne rezultate iz raznih područja i nastavnih predmeta čime se naša škola svrstava na visoko mjesto osnovnih škola u Republici Hrvatskoj po broju djece koja sudjeluju na natjecanjima i osvajaju visoke rezultate na svim razinama. 

Tako i ove godine, nakon provedenog školskog natjecanja iz matematike 26. siječnja i županijskog natjecanja 26. veljače, učenik 5. c razreda naše škole Nikola Ivšinović, pod vodstvom učiteljice matematike Mihael Vidmar, osvojio je prvo mjesto u Ličko-senjskoj županiji te se visokim postotkom riješenosti testa plasirao na Državno natjecanje iz matematike koje će se održati 22. – 24. travnja u Vodicama. Sve se razine natjecanja provode prema jedinstvenome programu i pravilima koja vrijede za cijelu Republiku Hrvatsku.

Organizatori su natjecanja iz matematike Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatsko matematičko društvo.

Također je Nikola Ivšinović osvojio prvo mjesto i na Županijskom natjecanju iz informatike, koje se je održalo 1. ožujka 2024. g. u Otočcu, u kategoriji Primjena algoritama OŠ/5. razred. Visokim postotkom riješenosti Nikola se plasirao na Državno natjecanje i iz informatike koje će se održati također u Vodicama 9. – 12. travnja 2024. g. Ovaj zavidni uspjeh ostvaren je pod vodstvom učiteljice informatike Željke Šikić i vanjskog mentora Krešimira Mesića.

Organizatori su natjecanja iz informatike Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatski savez informatičara.

Ovim dvama plasmanima na državna natjecanja razvidno je da Nikola posjeduje veliki interes, volju i želju za učenjem i istraživanjem, poglavito iz nastavnih predmeta u okviru prirodnih znanosti. 

Našemu vrijednom učeniku čestitamo na plasmanima i želimo puno sreće i uspjeha na Državnim natjecanjima iz matematike i informatike! 

Ravnatelj Ivica Radošević 

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1779
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1584
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1748
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1787
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1774
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1775
  Novosti - Sve