Održano natjecanje „Klokan bez granica“  

U petak, 22. ožujka 2024., u Osnovnoj školi dr. Jure Turića održalo se matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Kao i svake godine sudjelovali su učenici naše škole od 2. do 8. razreda, a najimpresivniji podatak bio je rekordan broj prijavljenih učenika, čak 63.

Jedan od ključnih faktora uspjeha ovog natjecanja leži u poticajnom okruženju koje stvaraju naši predani nastavnici. Njihova posvećenost i poticaj prema učenicima da se natječu i razvijaju svoj natjecateljski duh ključni su za veliki broj prijavljenih natjectelja. Kroz razne aktivnosti i pripreme, nastojimo njegovati pozitivan stav prema matematičko-logičkim problemima, te razvijati strategije za rješavanje svakog problema na koji učenik može naići.

Natjecanje Klokan nije samo prilika za provjeru znanja, već i prilika za učenike da pokažu svoju kreativnost, analitičke sposobnosti i brzinu razmišljanja. Učeći kako rješavati matematičke izazove, učenici se razvijaju i kao osobe sposobne suočiti se s različitim izazovima u životu.  Natjecanje „Klokan bez granica“ ne samo da potiče matematičko znanje, već i jača zajedništvo i timski duh među učenicima. Ova iskustva ostaju s učenicima kao dragocjeno iskustvo koje će ih pratiti u njihovom daljnjem školovanju i životu.

Broj sudionika po kategorijama:

PČELICE     -   7

LEPTIRIĆI  -   14

ECOLIER    -   35

BENJAMIN -  5

CADET       -   2

Tea Katnić, povjerenik za natjecanje

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1618
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1617
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1616
  Novosti - Sve