Streljaštvo kao izvannastvna aktivnost ponovno u našoj školi

Nakon višegodišnje stanke Streljački klub Gospić (SK Gospić) kao jedan od najstarijih sportskih udruženja na području grada ponovno je započeo s provođenjem treninga gađanja zračnom puškom. Radi se o obuci budućih mladih strijelaca, uzrasta 6. i 7. razreda koji će prvenstveno naučiti rukovati oružjem na siguran način, a potom i sve ostale tehničke propise streljačkog sporta koje propisuje Hrvatski streljački savez (HSS). 

Kao i prijašnjih godina, za vrijeme aktivnog djelovanja kluba, treninzi su nastavljeni u prostorijama Osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću gdje su ponovno stvoreni uvjeti za njihovo provođenje. 

Sportsko streljaštvo provodi se kao izvannastavna aktivnost koju vodi učiteljica Hana Štimac uz pomoć članova SK Gospić, a iznimno velik odziv učenika ukazuje na interes mladih za bavljenje sportom. 

Streljaštvo je olimpijski sport koji poboljšava koncentraciju, stvara discipliniran um i tijelo te kontrolira emocije u stresnim situacijama pa se zbog toga počinje provoditi s osobama mlađe životne dobi s ciljem njihova osobnog i profesionalnog usavršavanja.

Novinarska grupa

Tomislav Vukelić

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure Turića8765
Osnovna škola dr. Jure Turića8769
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1036
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1040
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1041
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 1044
  Novosti - Sve