Sat povijesti iz Vukovara - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine - prijenos uživo

U prigodi obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, učenici i učitelji Osnovne škole dr. Jure Turića, sa svojim prijateljima iz Osnovne škole Vladimir Nazor iz Vukovara i petnaest škola diljem Lijepe naše, od Dubrovnika do Zagreba, od Varaždina do Osijeka i dalje, i ove će godine, po dvanaesti put, realizirati projekt Sat povijesti iz Vukovara - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Ovogodišnja tema je: „Golubice lete u vječnost“.

Učenici naše škole održati će predavanje o stradanju Široke Kule u jesen 1991. s prezentacijom "Široka Kula - zločin bez kazne".

Cilj ovoga projekta je jednim satom povijesti povezati skupine učenika osmih razreda iz različitih hrvatskih gradova s ciljem sjećanja na slavne dane obrane Vukovara i domovine Hrvatske. Ove se godine želimo pokloniti na mjestima masovnih grobišta pred spomen obilježjima golubice koja leti u vječnost.

Sat povijesti iz Vukovara održava se u utorak, 16. studenoga 2021. u vremenu od 10.30 do 12.30. Ukoliko želite pratiti događanje putem live streaming usluge možete kliknuti na poveznicu:

Sat povijesti iz Vukovara

učitelj povijesti Krešimir Matijević

  Novosti - Sve