Noć geografije 2021.

Ove se školske godine naša škola uključila u obilježavanje Noći geografije. Cilj ovog međunarodnog događaja jest da se diljem svijeta simultano na jednu noć organiziraju različiti događaji koji ističu koncepte geografije i samu geografiju.

Kliknete li na karti događaja grad Gospić na međunarodnoj platformi: https://www.geonight.net/ otvoriti će vam se događaj pod nazivom: Blue Ball - The City of Light (Plava lopta – Grad svjetlosti). U okviru navedenog događaja u našoj školi organizirali smo nekoliko aktivnosti:

* zanimljivo i poučno predavanje poznatog hrvatskog astronoma amatera i astrofotografa Saše Nuića za učenike četvrtih i petih razreda. Više o predavanju možete pročitati na mrežnoj stranici škole: Sunčev sustav - naš dom među zvijezdama

* obilazak grada Gospića pod stručnim vodstvom turističkog vodiča Mislava Kolaka za učenike petog razreda koji su saznali mnoštvo zanimljivih informacija i činjenica o prošlosti grada, poznatim Ličanima i mogućim turističkim atrakcijama. Sve ono što su čuli, saznali, istražili i fotografirali učenici su dodali na virtualnu kartu grada Gospića koju svatko može istražiti klikom na poveznicu: Grad Gospić - Virtualna šetnja

* cjelokupan program i zanimljiv intervju s posadom Ličana koji se spremaju na put u svemir priredili su učenici četvrtog razreda.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom Covid-19 objedinili smo sve aktivnosti u jedan videozapis koji smo postavili na međunarodnu platformu Noći geografije. Ovaj videozapis produkt je jednog zajedničkog rada i truda učenika, učitelja i roditelja jer kada imate neki zadatak onda je to izazov, ali ujedno i odgovornost da se taj zadatak odradi što je najbolje moguće. Upravo iz želje da Noć geografije sve sudionike potakne na razmišljanje o neraskidivim vezama Zemlje i Svemira uspjeli smo ostvariti odličnu suradnju sa zanimljivim i dragim osobama - profesoricom Jadrankom Brkić-Vejmelka, profesoricom Lidijom Ivon, profesoricom Anom Pejdo, astonomom amaterom i astrofotografom Sašom Nuićem, turističkim vodičem Mislavom Kolakom i vodičem u Pećinskom parku Grabovača Mariom Paralom. Vjerujemo da je sam videozapis zbog svega navedenoga prožet esencijom znatiželje, mašte, kreativnosti i znanja. Videozapis je dostupan na poveznici: Videozapis Noć geografije 2021.

Zahvaljujemo našim učenicima 4.c i 5.e razreda šk. god. 2020./2021., njihovim roditeljima i razredniku Tomislavu Vukeliću na podršci i na izvrsnoj suradnji kao i svim ostalim sudionicima koji su doprinijeli da naučimo nešto novo i na trenutak se prepustimo nepoznatim nebeskim prostranstvima.

Učiteljice Ana Nikšić i Željka Šikić

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure Turića20210312 113335
Osnovna škola dr. Jure Turića20210312 123739
Osnovna škola dr. Jure Turića20210329 203215
Osnovna škola dr. Jure TurićaWhatsapp image 2021-04-12 at 18.15.13
Osnovna škola dr. Jure TurićaWhatsapp image 2021-03-11 at 13.07.59
  Novosti - Sve