Molitvena akcija „Milijun djece moli krunicu“ u našoj školi

Molitvena akcija „Milijun djece moli krunicu“, čiji počeci sežu još iz 2005. godine, održana je i ove godine u utorak 18. listopada, u velikom broju zemalja, među kojima i u Hrvatskoj. Organizira je papinska humanitarna organizacija Pomoć Crkvi u nevolji. Naša Osnovna škola dr. Jure Turića u Gospiću priključila se ovoj molitvenoj akciji u obliku školskog projekta. Cilj akcije i projekta bio je upoznati učenike sa samom inicijativom i aktivno sudjelovati u njezinu širenju i promicanju temeljnih društvenih i religijskih vrijednosti kao što su mir, međusobno zajedništvo, prihvaćanje drugoga, ljubav i suosjećanje s drugima, briga za zajedničko dobro. Na poticaj pape Franje glavna nakana na koju smo ove godine molili je Marijina pomoć napaćenoj Ukrajini i drugim narodima koji pate zbog rata ili bilo kojeg drugog oblika nasilja.

U pripreme za ostvarenje  projekta uključili su se najprije vjeroučenici 4.d razreda koji su s vjeroučiteljem Franjom Puškarićem izradili prigodni plakat s motivom desetice krunice. Budući da se u nedjelju 23. listopada, slavi Svjetski dan misija, zrnca desetice krunice obojili su u misijskim bojama. Time smo na svojevrstan način nastojali pokazati jednu od namjera ove molitvene akcije, a to je pomoći dublje razumjeti da svi (mi koji već jesmo kršćani i oni koji će djelovanjem misionara to tek postati) imamo jednog Oca na nebesima koji je milosrdan i koji nam je dao Mariju kao našu nebesku Majku. 

Na dan održavanja molitvene akcije – projekta vjeroučenici 3.d, 4.d, 5.d i 7.b razreda pod vodstvom vjeroučitelja Jelene Majer, Mirele Miočević, Franje Puškarića i Leonarde Ružička okupili su se u holu škole. Pridružili su im se župni vikar župe Navještenja BDM u Gospiću, o. Domagoj Jelača i ravnatelj škole Ivica Radošević. Vjeroučitelji su upoznali vjeroučenike s molitvenom akcijom i njezinim ciljevima, a potom su svi zajedno izmolili krunicu i napravili zajedničku fotografiju.

Vjeroučitelj Franje Puškarić

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure Turića5
Osnovna škola dr. Jure Turića1
Osnovna škola dr. Jure Turića2
Osnovna škola dr. Jure Turića3
Osnovna škola dr. Jure Turića4
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 7129
  Novosti - Sve