Književni susret s pripovjedačicom Margaretom Peršić

Naša škola je 29. i 30. travnja 2024. g. u sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige i Dana hrvatske knjige bila domaćin uzbudljivog, zabavnog i edukativnog književnog susreta s poznatom pripovjedačicom Margaretom Peršić. Učenici razredne nastave sudjelovali su u ovom događaju zajedno s učiteljima. Margareta nas je svojim očaravajućim načinom pripovijedanja uvela u čaroban svijet priča.

Margareta Peršić, koja je prepoznata po svom originalnom i dinamičnom stilu pripovijedanja, koristi živahnu scensku izvedbu, izražajan glas i pokrete te interaktivno uključuje publiku u priču. Tako su i naši učenici i učitelji bili aktivno uključeni, postavši likovi iz priča kao mladići, majke, zmajevi, starci, kraljice, princeze, Dobruška Dobri, konji, kneginje i drugi.

Osim što se bavi pripovijedanjem priča, Margareta Peršić već dvadesetak godina radi na ilustracijama, izradi igračaka i lutaka od recikliranih materijala, žongliranju i uređenju prostora. Svoje bogato znanje i entuzijazam dijeli kroz razne pedagoške projekte u zemlji i inozemstvu te vođenje lutkarskih, dramskih i likovnih radionica.

Susret, koji je također obilježio i 150. obljetnicu rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, organizirala je knjižničarka Ivana Rukavina u suradnji s izdavačkom kućom Školska knjiga. Na kraju druženja učenici su iskazali zahvalnost Margareti za prekrasne priče koje su im ispričane.

Knjižničarka Ivana Rukavina

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaMp
Osnovna škola dr. Jure TurićaMp1
Osnovna škola dr. Jure TurićaMp2
Osnovna škola dr. Jure TurićaMp3
Osnovna škola dr. Jure TurićaMp4
Osnovna škola dr. Jure TurićaMp5
Osnovna škola dr. Jure TurićaMp6
Osnovna škola dr. Jure TurićaMp7
Osnovna škola dr. Jure TurićaMp8
Osnovna škola dr. Jure TurićaMp9
  Novosti - Sve