Kazalište Hotel Bulić ponovno u našoj školi

U petak 26. studenog 2021. naša škola ponovno je ugostila vrsnu kazališnu i  filmsku glumicu te redateljicu Senku Bulić. U radionicama su sudjelovali  učenici od 5. do 8. razreda te su vještim dramskim tehnikama, scenskim improvizacijama i različitim dramskim izričajima prikazali ulomke iz Šume Striborove (Ivana Brlić-Mažuranić). Glumica i redateljica osmislila je i vodila radionicu glume te vježbama čitanja, artikulacijama i glumačkim improvizacijama zainteresirala učenike naše škole koji su radoznalo došli na radionicu kako bi se upoznali s nekim novim vještinama. Učenici su imali priliku kreirati ulogu promjenom glasa, tjelesnom relaksacijom, ali i doživjeti prostor scene te doživjeti kontakt s publikom.

Iznimno pedagoškim pristupom voditeljica radionice je vrlo uspješno poticala učenike na dramsko-scenske improviziranje koje su u konačnici izazvale oduševljenje sudionika te su svaku improvizaciju popratili glasnim pljeskom. Voditeljica radionice individualno se posvetila svakom učeniku i poticajno ukazala svima na njihove prednosti i na sve talente koje posjeduju i koje bi trebali svakodnevno njegovati. Isticala je njihov glumački talent i sposobnost da se slobodno izražavaju te da je poželjno da taj svoj talent i dalje razvijaju.

 

Radionica je koncipirana u dva dijela koja su trajala po 75 minuta. Učenici su se odazvali u velikom broju, no radi poštivanja epidemioloških mjera podijeljeni su u dvije skupine uz poštivanje razmaka u sjedećim mjestima te nošenje maski.

Oduševljenje i vedrina ispunili su hol škole, a učenici su uživali u svakoj minuti radionice te su osobnim dojmovima i evaluirali uspješnost radionice.

Vjerujemo da će se suradnja s glumicom Senkom Bulić nastaviti te da ćemo se obogatiti za još glumačkih tehnika i vještina.

Program je realiziran uz financijsku podršku Zaklade Kultura Nova.

učiteljica hrvatskoga jezika Debora Lukac

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure Turića20211126 120816
Osnovna škola dr. Jure Turića20211126 120907
Osnovna škola dr. Jure Turića20211126 120919
Osnovna škola dr. Jure Turića20211126 120930
  Novosti - Sve