Terenska nastava učenika Osnovne glazbene škole

Dana 9.12.2022. g. učenici Osnovne glazbene škole, od 2. do 6. razreda, zaputili su se na terensku nastavu u Zagreb. U sklopu terenske nastave planiran je obilazak zgrade HNK, posjet adventu te koncert Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Nakon dolaska u Zagreb prva postaja bila nam je zgrada Hrvatskog narodnog kazališta ispred koje su nas oduševili razni prigodni ukrasi i ogromni orašari. Nažalost, obilazak zgrade iznutra nije bio moguć u to vrijeme pa smo se zaputili prema Zrinjevcu kako bismo posjetili poznati zagrebački Advent. Naravno, tamo smo kušali kobasice i fritule te još poneku slasticu i vrijeme nam je brzo prošlo u ugodnom druženju.
Zatim smo se uputili prema Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje smo nakon kratkog razgledavanja krenuli u veliku dvoranu na koncert Zagrebačke filharmonije. Ulaznice i rezervirana mjesta u dvorani već su nas čekala, a učenici su nestrpljivo iščekivali početak koncerta. Na programu su bila najpoznatija djela filmske i klasične glazbe u izvedbi vrhunskih glazbenika. Nakon koncerta koji nas je uistinu oduševio, krenuli smo prema Gospiću. Učenici su bili prepuni dojmova, a najviše od svega dojmila ih se sama dvorana i veliki orkestar koji su imali priliku prvi put u životu čuti uživo. To je zaista poseban doživljaj koji će zasigurno pamtiti do kraja života. No, ne i posljednji sudeći po reakcijama učenika koji su nas već u autobusu pitali možemo li opet ići na neki koncert! Sigurno je da ćemo ići i da to svi skupa jedva čekamo!

Voditeljica Osnovne glazbene škole Marijana Pavičić

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaImg-20221209-wa0021
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg-20221209-wa0034
Osnovna škola dr. Jure Turića20221209 181908
  Osnovna glazbena škola - Sve