eTwinning projekt “Ne bacam, igram”

Učenici 4.d razreda su od 15. prosinca 2020. godine do 15. svibnja 2021. godine sudjelovali u eTwinning projektu „I don't throw, I play“ („Ne bacam, igram“) s partnerskim školama iz Turske, Španjolske, Italije, Rumunjske i Finske.

Projekt smo započeli istražujući dječja znanja, promišljanja i iskustva vezana za pojmove otpad - smeće - recikliranje. Projekt je usmjeren podizanju svijesti o recikliranju, razvijanju kreativnog razmišljanja i učenju na zabavan način. Zajedno s učenicima partnerskih škola radili smo društvene igre i igračke te igre za razvoj inteligencije, koristeći otpadne materijale. Cilj projekta je stjecanje znanja i iskustvo gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja prirode te usvajanja vještina korištenja otpada u nove svrhe.

Napravili smo e-knjigu koja sadrži tri najpoželjnije igre. Koristili smo aplikacije Jigsaw puzzle i Cram i podijelili svoje aktivnosti s drugima. Održali smo Zoom sastanak s našim projektnim partnerima i učenicima. Obilježili smo Valentinovo te naučili reći 'volim te' na materinjem jeziku naših partnera.

Kroz ovaj projekt djeca su razvijala kompetencije za aktivno djelovanje u okruženju u kojem borave. Kroz svakodnevne životne situacije usvajali su, konstruirali i bogatili vlastita znanja te razvijali naviku odgovornog ponašanja prema otpadu iz kućanstva - prikupljanje, razvrstavanje, ponovno korištenje, zbrinjavanje.

U interakciji s drugom djecom izgrađivali su pozitivne osobine ličnosti, razvijali kulturu ophođenja i međuljudskih odnosa, učili prihvaćati i uvažavati drugačije, razvijali socijalne i komunikacijske vještine. Aktivnostima su pristupali inovativno i kreativno su rješavali problemske situacije i intelektualne sukobe.

 

Učiteljica Ana Brbot Balenović

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaBrbot 1
Osnovna škola dr. Jure TurićaBrbot2
Osnovna škola dr. Jure TurićaBrbot 3
Osnovna škola dr. Jure TurićaBrbot 4
  Projekti - Sve