ZAVRŠNA TRIBINA PROJEKTA “OVOR - ODGOJ ZA VOLONTIRANJE I ODRŽIVI RAZVOJ U ŠKOLAMA”

Završna tribina projekta „OVOR“ – odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama bila je ujedno i posljednje događanje vezano uz spomenuti projekt, na kojemu je naša škola bila partner. U prvotnom planu bilo je zamišljeno da svi učenici koji su u projektnim aktivnostima sudjelovali, zajedno sa svojim učiteljicama i mentoricama putuju u Zagreb, no, na žalost, zbog epidemioloških mjera, većina događanja održala se online putem Zoom aplikacije i YouTube kanala nositelja projekta Saveza Društava „Naša djeca“ Hrvatske. Na tribinu su otputovale učiteljice, koordinatorice projekta za našu školu Ana Nikšić, Željka Šikić, Vlatka Galac i Sanja Puškarić Delač, dok su učenici 4.c i 5.a razreda u tribinu bili uključeni online kako bi iznijeli svoja razmišljanja i iskustva koja se stekli tijekom provedbe projekta. Učiteljica Sanja Puškarić Delač prezentacijom je predstavila sve aktivnosti koje su se odvijale u našoj školi.

Uz online sudionike iz cijele Hrvatske, poštujući epidemiološke mjere, na tribini su sudjelovali: prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza DND-a Hrvatske, Sanja Škorić, dopredsjednica Saveza DND-a Hrvatske i edukatorica za dječja prava, mr. sc. Katarina Milković, iz Grada Zagreba, zamjenica pročelnika za obrazovanje, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića, Božica Majhen, koordinatori i volonteri partnera iz OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ dr. Jure Turića Gospić, Društva “Naša djeca” Zabok, Društva „Naša djeca“ grada Gospića, Ana Rosandić iz Udruga “Priroda za sve”, edukatorica za održivi razvoj, Jasenka Borovčak, DND Zabok, edukatorica za odgoj za volontiranje, dr. sc. Arijana Mataga Tintor, evaluatorica projekta, Hrvoje Prćić, književnik i novinar, glavni urednik National Geographic Hrvatska i moderatorica Mladenka Majerić.

Na tribini je predstavljen i strip za djecu i mlade na temu “17 globalnih ciljeva za održivi razvoj“, svjetski poznatog ilustratora Milana Trenca koji je prvi takav strip u Hrvatskoj, a napravljen je dvojezično na hrvatskom i engleskom jeziku. Stirp su na poklon dobili svi učenici koji su u projektu sudjelovali, a jedan dio podijeljen je učiteljima, stručnoj službi naše škole i školskoj knjižnici, kako bi ga i drugi učenici imali priliku vidjeti i koristiti.

Zahvaljujući projektu postali smo bogatiji za mnoga znanja, ali najviše od svega postali smo svjesni da nam je briga i sudjelovanje u životu naše zajednice vrlo važna, a ona počinje upravo od djece, koji će jednog dana postati odrasli ljudi i svoje iskustvo i znanje živjeti i širiti dalje. Zahvalni smo Savezu DND-a Hrvatske što nas je uključilo u ovaj prekrasan projekt i s veseljem očekujemo i buduće suradnje.

 

Učiteljica Sanja Puškarić Delač, koordinatorica projekta

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaOvor 1
Osnovna škola dr. Jure TurićaOvor 11
Osnovna škola dr. Jure TurićaOvor 12.
Osnovna škola dr. Jure TurićaOvor 13
Osnovna škola dr. Jure TurićaOvor 15
Osnovna škola dr. Jure TurićaOvor 16
Osnovna škola dr. Jure TurićaOvor 17
Osnovna škola dr. Jure TurićaOvor 18
Osnovna škola dr. Jure TurićaOvor 19
  Novosti - Sve