Učenici naše škole sudjelovali su na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Rijeci

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca-Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika). 

Cilj ove manifestacije je promicanje sporta već 28. godinu kroz igru koja je bitna za djecu i mlade, potiče na druženje, toleranciju i inkluziju, pruža mogućnost djeci da besplatno sudjeluju, natječu se, educiraju, upoznaju, putuju, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play igru.

Učenici Osnovne škole dr. Jure Turića sudjelovali su na Državnoj završnici Plazma Sportskihigara mladih u kategoriji graničara i atletike. U graničaru se natjecala skupina učenika 3. a razreda pod nazivom „Vatreni“ u pratnji učiteljice Tanje Hećimović i Ivane Rukavine, a u atletici predstavljali su nas učenici Lara Hećimović i Karlo Umiljenović (2012. godište i mlađi) u pratnji učiteljice Vesne Miškulin. U kategoriji 2014. godište i mlađi predstavljao nas je Roko Orešković u pratnji učiteljice Ane Nikšić.

Svaki pogodak ili uhvaćena lopta na Državnoj završnici bili su razlog za slavlje, jer su sve graničarske utakmice bile neizvjesne do samoga kraja Vatreni mali graničarci i sjajni atletičari/ke svojim su nas nastupima, energijom i vedrim duhom razveseljavali. Sport se ne sastoji samo od pobjeda, već su i porazi sastavni dio svakog sportaša! Borili smo se, ali pobjeđuju bolji.

Važno je sudjelovati! Prekrasno iskustvo! 

Bili smo dio najljepše sportske priče u Hrvatskoj i regiji. 

 

Učiteljica Tanja Hećimović

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaImg-20230726-wa0044
Osnovna škola dr. Jure Turića20230724 172150
  Novosti - Sve