U sklopu Festivala znanosti 2024. održana radionica: „Inteligencija – jučer, danas, sutra“ za učenike od 5. do 8. razreda OŠ dr. Jure Turića

U sklopu Festivala znanosti 2024. u OŠ dr. Jure Turića u četvrtak, 25. travnja 2024. godine od 17:00 do 18:30, održana je radionica „Inteligencija – jučer, danas, sutra“.  Radionicu su osmislile i vodile studentice 2. i 3. godine Integriranog prijediplomskog i diplomskog Učiteljskog studija pod mentorstvom profesorica izv. prof. dr. sc. Anele Nikčević-Milković i Jelene Vlahović, pred. U prvom dijelu radionice, osim značenja pojma inteligencija, studenti su učenicima približili teme: 1) Utjecaj okoline i nasljeđa na razvoj inteligencije; 2) Spolne, dobne i rasne razlike u inteligenciji; 3) Eksplicitne i implicitne teorije inteligencije; 4) Inteligencija i učenje te 5) Teorije inteligencije (Gardnerova, Sternbergova i dr.).

Učenici su imali priliku izmjeriti svoju inteligenciju kroz zadatke testova inteligencije i opće informiranosti. U drugom dijelu radionice studenti su kroz interaktivne aktivnosti utvrđivali predznanja i stavove učenika o umjetnoj inteligenciji; raspravljali koriste li učenici i koliko često alate umjetne inteligencije, senzibilizirali učenike za pravilnu i etičnu uporabu umjetne inteligencije u školi i svakodnevnom životu te na konkretnim primjerima digitalnih alata simulirali pravilnu uporabu. 

Odjel za nastavničke studije u Gospiću 

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure Turića2
Osnovna škola dr. Jure Turića3
Osnovna škola dr. Jure Turića4
Osnovna škola dr. Jure Turića5
Osnovna škola dr. Jure Turića9
Osnovna škola dr. Jure Turića10
Osnovna škola dr. Jure Turića14
Osnovna škola dr. Jure Turića15
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 3090
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 3092
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 3105
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 3107
  Novosti - Sve