Plazma Sportske igre mladih u našoj školi započele novu sezonu

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Ličko-senjskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet’’.  

U Osnovnoj školi dr. Jure Turića nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Gospiću najvještiji su bili učenici 5. razreda Mia Vukelić, Lukas Devčić, Niko Štimac i Rafaela Došen te učenici 8. razreda Andrej Stilinović, Lara Pavelić, Marija Došen i Josip Ratković.

‘’Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 100.000 djece i mladih.’’ istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

1)         Zrak i voda - Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2)         Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3)         Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije - odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje - primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.

4)         Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja. 

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na:www.igremladih.hr

Novinarska grupa

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure Turića ksd4087
Osnovna škola dr. Jure Turića ksd4099
Osnovna škola dr. Jure Turića ksd4102
Osnovna škola dr. Jure Turića ksd4107
Osnovna škola dr. Jure Turića15c692ea-96e8-4c76-a42a-f08103bea401
Osnovna škola dr. Jure TurićaD80 4851
Osnovna škola dr. Jure TurićaD80 4875
Osnovna škola dr. Jure TurićaD80 4920
Osnovna škola dr. Jure TurićaD80 4958
Osnovna škola dr. Jure TurićaD80 4966
Osnovna škola dr. Jure TurićaD80 4994
Osnovna škola dr. Jure TurićaD328fb41-e583-4d42-afac-75c998facffe
  Novosti - Sve