Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica” 2023. – KONAČNI REZULTATI

Kao i prethodnih godina, u našoj Školi održano je natjecanje "Klokan bez granica". Natjecanje je ove godine održano po dvadesetpeti put, 16. ožujka 2023. godine (treći četvrtak u ožujku). Učenici drugih, trećih, četvrtih te sedmog razreda okupili su se kako bi pokazali svoje znanje. U odnosu na prethodnu godinu, sretni smo i ponosni što se prijavio veći broj učenika koji su sa zadovoljstvom pristupili ovom natjecanju. Ukupno 41 učenik naše Škole suočio se s raznovrsnim matematičkim zadacima za koje su se pripremali tijekom redovne nastave te dodatnim pripremama za natjecanje. 

Učenici drugih i trećih razreda natjecali su se u kategorijama "Pčelice" i "Leptirići" te su unutar 60 minuta morali riješiti izazovne matematičke zadatke. Učenici četvrtih razreda na raspolaganju su imali 75 minuta u svojoj kategoriji „Ecolier“, kao i učenici sedmog razreda u svojoj kategoriji „Benjamin“.  Čestitamo svim učenicima i njihovim učiteljicama na ostvarenim rezultatima te posebno pohvaljujemo učenike koji su se upisali među 10% najboljih sudionika u svojim kategorijama. 

U kategoriji „Pčelice“ (2. razredi) svojim rezultatom istaknuli su se učenici Tena Starčević i Josip Kranjčević. U kategoriji „Ecolier“ (4. razredi) istaknuli su se učenici Marko Pavičić, Nikola Ivšinović te u kategoriji „Benjamin“ učenici Karlo Uzelac i Karlo Matijević. 

Natjecanja poput "Klokan bez granica" pružaju priliku učenicima da pokažu svoje vještine, ali i da steknu dodatno samopouzdanje u svoje matematičke sposobnosti. Čestitamo svim sudionicima natjecanja na njihovom sudjelovanju i želimo im puno uspjeha u daljnjem školovanju i napredovanju. 

Učiteljica matematike Tea Katnić

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure Turića1
Osnovna škola dr. Jure TurićaPotvrda
  Novosti - Sve