Humanitarna akcija osnovnih škola iz Ličko – senjske županije za učenike OŠ Dvor

Na sjednici predsjedništva Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola (HUROŠ) u veljači odlučeno je da se sve škole u Republici Hrvatskoj uključe u humanitarnu akciju pomoći školama Sisačko – moslavačke županije koje su stradale u potresu. Odlukom HUROŠ-a zaključeno je da osnovne škole s područja Ličko – senjske županije organiziraju humanitarnu pomoć Osnovnoj školi Dvor koja broji 140 učenika. 

U nekoliko videokonferencijskih sastanaka ravnatelja osnovnih škola s područja Ličko – senjske županije s ravnateljicom OŠ Dvor dogovorena je humanitarna akcija prikupljanja školskog pribora. Akciji se odazvalo svih 15 osnovnih škola iz Ličko – senjske županije. Sudjelovalo je preko 3 000 učenika koji su uz pomoć svojih roditelja pokazali veliko srce i solidarnost prema stradaloj školi u potresu. Ova humanitarna akcija trajala je samo 2 tjedna te je nadmašila sva očekivanja u prikupljenim količinama školskog pribora. 

Prikupljeni školski pribor 10. ožujka predan je ravnateljici Osnovne škole Dvor Klari Pereković koja je izrazila zahvalnost svim učenicima, roditeljima, učiteljima i ravnateljima s područja Ličko – senjske županije. Dogovorena je daljnja prijateljska suradnja s OŠ Dvor te nastavak humanitarnih akcija u narednom periodu. 

Predsjednik HUROŠ-a Ličko – senjske županije

Ivica Radošević

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0273
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0201
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0250
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0278
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0252
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0237
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0283
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0285
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0284
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0286
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0290
  Novosti - Sve