Erasmus+ projekt: EU mobilnost i naš globalni otisak

Dana 9. veljače 2024. godine našu je školu u sklopu Erasmus+ projekta: EU mobilnost i naš globalni otisak posjetila voditeljica centra EUROPE DIRECT Zadar Marija Dušević koja je učenicima približila Europsku uniju kroz prezentaciju o povijesti, mogućnostima koje pruža građanima, pravima koje imaju i okviru djelovanja do današnjih institucija EU. 

Kroz predavanje i interaktivne radionice učenici sedmih razreda naše škole saznali su više o EU na zanimljiv i dinamičan način, a najuspješniji u rješavanju kvizova koji su pokazali dobro poznavanje osnovnih informacija o Europskoj uniji osvojili su i prigodne nagrade. Kao što smo najavili početkom godine, učenici ostvaruju ciljeve projekta kroz ove aktivnosti, a i interes za daljnje učenje o Europskoj uniji.

EUROPE DIRECT Zadar član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ovi centri približavaju Europu ljudima i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija, a zadarski centar dio je Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Učiteljica Anna Marie Devčić i knjižničarka Ivana Rukavina

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0409
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0410
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0411
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0412
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0413
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0414
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0415
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 0416
Osnovna škola dr. Jure TurićaImg 4575
  Novosti - Sve