U petak 12. listopada 2012. u našoj školi održana je svečanost povodom obilježavanja Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje. Svečanost je počela pjesmom „Sijao Isus“ u izvedbi mlađe i starije folklorne skupine „Degenija“ koji su narodnim nošnjama posebno pridonosili ugođaju. Nakon pjesme ravnatelj Ivica Radošević uputio je riječi pozdrava, a potom je sve nazočne kao i izložene proizvode blagoslovio župnik Mile Čančar. Na stolovima se moglo pogledati, a nakon blagoslova i kušati razne krušne proizvode, vrijedan trud baka i majki naših učenika. Središnji stol je osim krušnih proizvoda bio ukrašen i obiljem različitoga voća i povrća. Po završetku svečanosti u školi članice folklorne skupine „Degenija“ u narodnim nošnjama, uz pratnju nastavnica Ane Nikšić i Antonije Rosandić, posjetile su Dom umirovljenika u Gospiću, te darivale štićenike Doma različitim krušnim proizvodima. Ugodno kratko druženje uljepšano je pjesmom „ Liko moja tamburice stara“ koju su otpjevale mlade folklorašice uz pratnju razdraganih štićenica Doma. nastavnica Antonija Rosandić image image image image image image image image image image image image image image Protekla godina je projurila kao vlak kroz naš mali razred, i mi se sada javljamo stariji, brži i još veseliji nego lani. Puno toga dogodilo se i događa se svakog dana, a najnoviji događaj je da smo i mi zajedno sa svom djecom i učiteljicama obilježili Dane kruha. Taj dan nije bio kao svaki dan u školi kad obavezno pišemo, crtamo ili čitamo, već smo taj dan bili mali pekari, i to u punom smislu riječi. Kuharice su nam osigurale pregače i jedan stol u kuhinji gdje smo zasukali rukave i krenuli na posao. Najprije smo vidjeli koje smo sve sastojke donijeli, što nam još treba, a zatim je učiteljica objasnila i pokazala kako se mijesi tijesto za kruh. Jedan po jedan požurili smo oprati ruke da bi se konačno mogli uhvatiti posla jer nestrpljenje je iz minute u minutu raslo sve više i više. A kada su se marljive ruke konačno dočepale tijesta, veselju nije bilo kraja. Tu se je mijesilo, valjalo, punilo pekmezom kao da smo u pravoj maloj pekari. Kada su kifle dospjele u pekač, preostalo je smo da ih za kraj ukrasimo sjemenkama i jajetom. Konačno su dospjele na pečenje i onda, vrijeme kao da je stalo….tik, tak, tik, tak, tik, tak….. I gotovo, prošlo je i tih najdužih dvadeset minuta dok smo čekali da se kifle ispeku. Ali vrijedilo je čekati, jer kifle su uspjele i mogli smo blagovati ono što smo sami napravili taj dan. Dobar tek! Učiteljica Tea Vukelja Tomljenović image image image image image image image image image image image image image image image
  Novosti - Sve